Beaujolais (fr.) definities

Zoek op

beaujolais (fr.)

beaujolais (fr.) logo #10942Regionale AOC en zuidelijkste deel van de Bourgogne. Groot gebied met gote productie waar vooral rode wijn wordt gemaakt van de Gamay, soms Pinot Noir. De hier gebruikte vinificatiemethode, macération carbonique, geeft soepele, intens fruitige wijnen met veel frisheid. De weinige witte wijn wordt gemaakt van Aligoté en Chardonnay. Er zijn 4 kwali...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

beaujolais (fr.)

beaujolais (fr.) logo #10942Regionale AOC en zuidelijkste deel van de Bourgogne. Groot gebied met gote productie waar vooral rode wijn wordt gemaakt van de Gamay, soms Pinot Noir. De hier gebruikte vinificatiemethode, macération carbonique, geeft soepele, intens fruitige wijnen met veel frisheid. De weinige witte wijn wordt gemaakt van Aligoté en Chardonnay. Er zijn 4 kwali...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.